Home Sjano


Sjano
Stichting Jeugd Activiteiten Neerbosch-Oost


Sjano is een stichting die al meer dan 40 jaar allerlei activiteiten organiseert voor
de jeugd van 4 tot en met 12 jaar in de wijk Neerbosch-Oost in Nijmegen.

Onze stichting bestaat uit ongeveer 40 vrijwilligers variŽrend in de leeftijd van 16 tot en met 70 jaar.
Hieronder valt ook de groep hulpmedewerkers, die nog in de leer zijn (vanaf 13 jaar).

Wij organiseren een aantal zaterdagen per jaar knutselactiviteiten in winkelcentrum 'De Notenhout'.
Aan deze activiteit hangt een thema zoals bijvoorbeeld: Moederdag, Pasen, Kerst enz...

Daarnaast organiseren we ook grote activiteiten waaronder:

Een bouwweek:
Kinderen kunnen, in de laatste week van de zomervakantie, 6 dagen lang op een afgesloten terrein van ís ochtends vroeg tot laat in de middag hutjes bouwen. Dit gebeurt op het veld aan de Banjostraat. Hier is ook een afzonderlijk afdeling voor de kleuters, die alleen in de middag komen bouwen. Naast het bouwen kunnen de kinderen op verschillende manieren creatief bezig zijn. Er is bijvoorbeeld een aparte tent waar kinderen kunnen knutselen. Ook is er een luchtkussen, een playbackshow, vissen, film kijken en verfcentrifugeren. Voor deze bouwweek koop je een knipkaart waarmee je voor een knip op de kaart aan bovenstaande activiteiten kunt deelnemen, maar je kunt hier ook eten en drinken op verkrijgen. Jaarlijks wordt er een folder uitgedeeld waarop de precieze gegevens staan. Maar ook op onze website wordt deze informatie verstrekt.

Halloween:
Deze activiteit wordt altijd op 31 oktober gehouden. We trekken dan meestal ís avonds met de kinderen in groepjes door de wijk en proberen ook de wijkbewoners hierbij te betrekken. We gaan dan langs een aantal huizen of gaan op bezoek bij de bewoners van de Honinghoeve, waar kinderen een activiteit moeten doen voor een beloning. Ook maken we het extra spannend door met de kinderen door het bosje van de Baron te lopen. We vragen de kinderen altijd om verkleed te komen; ook wij vrijwilligers zijn dan verkleed maar je kunt duidelijk zien aan de armbanden dat wij medewerkers zijn van de Sjano.
De eerste woensdag die na Halloween komt is het Halloween After Party. Hier kunnen de kinderen nog een laatste keer griezelig verkleed komen en los gaan op de muziek. Aan het einde van de middag, gooien we onze griezelmaskers af en gaan weer als gewone mensen het leven door.

Sinterklaas:

Sinterklaas bezoekt elk jaar de kinderen door aan te komen met de boot aan de kade. In samenwerking met de winkeliers van winkelcentrum de Notenhout organiseren wij een peuterreceptie voor kinderen t/m 3 jaar. De Sint bezoekt de kinderen van 4 t/m 8 jaar in de Brede School. Daar organiseren de medewerkers van de Sjano een spelletjesmiddag waarbij de Sint en de Pieten zijn betrokken.

Kerst:
In samenwerking met de winkeliers van winkelcentrum 'De Notenhout' kunnen kinderen in het winkelcentrum kerststukjes komen maken of kersttakken versieren.

Carnaval:
Ook de carnaval is officieel en woensdag middagactiviteit. Op deze dag kunnen de kinderen of verkleed op de carnavalsdico komen dansen, springen en hossen of we maken er een knutselmiddag van.

Nationale Buitenspeeldag:
Ook deze activiteit is officieel een woensdagmiddagactiviteit. In de wijk Neerbosch-Oost wordt de Harpstraat een aantal uren voor het verkeer afgesloten. Ook hier kunnen de kinderen een knipkaart kopen waarmee ze met verschillende activiteiten mee kunnen doen. Zo is er een springkussen, pannenkoeken eten, een playbackshow, een loterij, een terras voor de ouders, knutselen, een ponykar en nog veel meer.

Daarnaast zijn wij ook actief bij verschillende activiteiten die in de wijk Neerbosch-Oost wordt georganiseerd.
Zoals bijvoorbeeld Viva Symfonica en de Brede School.

Wij kunnen altijd nog mensen gebruiken!
Ben je geÔnteresseerd dan kun je contact opnemen door een email te sturen naar bestuursjano@gmail.com.

Voor een uitgeprinte versie klik hier!


Page last modified by 01 februari 2007 om 07:56